Kevin


HISTORIEN OM KEVIN´S SYGDOM.                                                                                                                                                                                www.kevins-mindeside.dk                                                                                                            

 Kevin er 24 år da han får beskeden om knoglekræft.( Ewing Sarkom )

Kevin gik med smerter i sit venstre knæ i ca. 3 måneder. Selvom han havde stærke smerter passede han sit arbejde hver dag. Indtil hans første indlæggelse den 24maj 2007.

En dag hvor smerterne var så stærke at han ikke kunne holde det ud, tog han på skadestuen på Frederiksberg hospital. Her fik han at vide at når knæet ikke er hævet er det nok bare lidt betændelse i knæet og han skulle gå hjem og slappe af. Der blev IKKE taget noget røntgen billede.

Han gik til egen læge der henviste ham til en fysioterapeut. Hun så straks at hun ikke kunne hjælpe ham da han havde nedsat kraft i benet. Hun henviste ham til egen læge igen, der også konstaterede nedsat kraft i benet. Lægen henviste ham så til neurologisk afd. på Glostrup hospital.  Da vi ikke hørte noget fra hospitalet og Kevin` s smerter blev værre ringede vi til lægen igen. Han ville så kontakte hospitalet. Et par dage senere fik Kevin så brev fra Glostrup hospital. Han kunne få en tid 14 dage senere, men P.G.A. de smerter Kevin havde, kunne han ikke vente så længe og vi ringede til egen læge igen.

Han valgte at indlægge Kevin. Den 24april 2007 blev Kevin så indlagt. Der blev taget væske ud af knæet, der viste tegn på trauma. De troede der var tale om en fodbold skade, da Kevin har spillet fodbold siden han var 5 år. Herefter blev der taget et røntgen billede, der viste noget der lignede slitage på knoglen. Han blev overført til ortopædkirurgisk afd. og fik en MR scanning af knæet. Så kom meldingen d. 27april 2007, som vi ikke regnede med. Det var Knoglekræft. ( Ewing  Sarkom ). Kevin` s første reaktion var ” Skal jeg miste mit ben ” han tog det meget hårdt. Næste reaktion kom samme dag. ”Du skal ikke være bange mor. Vi skal nok klare det, vi skal bare over det første chok”. Den 2maj 2007 skulle vi til samtale hos en overlæge på Rigshospitalet. Han forklarede lidt om hvad det var og hvad der skulle ske, og at vi skulle være optimistiske. Han havde bestilt Vævsprøver af knæet og en PET scanning af hele Kevins krop. Vævsprøven blev taget den 4maj 2007, og scanningen blev taget den 10maj 2007. Den 16maj 2007 skulle vi så til samtale igen. Her fik vi så at vide at det helt sikkert var kræft i knæet og at Kevin` s lymfekirtler i hans bækken og lunger var hævet. De kunne ikke sige om det var Metastaser eller immunforsvaret der fik kirtlerne til at hæve, det skulle de se nærmere på. Det var så endnu et slag i hovedet, endnu en ting at spekulere på. Kevin` s reaktion var. ”Der er så meget jeg gerne vil nå, det kan ikke være rigtigt det er slut nu ”. Jeg måtte så prøve at være stærk selvom det ikke var nemt og sige til ham at det ikke er slut. Han skulle igennem en hård kamp, men skulle hele tiden sige til sig selv at han vandt den. Din mor opgiver ikke så det må du heller ikke. Han svarede så ” Jeg SKAL vinde denne kamp og jeg opgiver ikke, det skylder jeg alle dem der holder af mig. Den 22maj 2007 blev han så indlagt på Rigshospitalet og kampen skulle til at begynde. Han skal igennem flere kemoterapi behandlinger inden en operation.

Fredag den 25maj 2007 fik Kevin så sin første kemoterapi.  Han fik kemoterapi 2 dage i træk og kom hjem igen om Søndagen Den 27Maj 2007.

De efterfølgende 4 dage spiste han intet P.G.A. kvalme og opkastninger. Derefter begyndte han at få det bedre og bedre, men fredagen efter (den 01juni 2007) brækkede han sit lårben. Kun ved at vende sig i sengen.

Han var nu nødt til at blive opereret Ca. 6 uger før planlagt.  Den 11juni 2007 stoppede de blodforsyningen til hans knæ. Dette ville gøre operationen nemmere og kræft svulsten blev så ikke forsynet med blod længere.

Det var meget smertefuldt da det blev gjort uden bedøvelse. Det er det samme som at få en blodprop i benet. Det var godt der var stærke smerter sagde overlægen, så var de sikker på at det var gjort ordentligt.

Dagen efter. Tirsdag den 12juni 2007 blev han så opereret. Han fik lagt en morfin pumpe i ryggen så hans venstre ben ville være lammet i dagene efter operationen. Han fik udskiftet et stykke af sit lårben, hele knæet og protesen blev sat fast i skinnebenet. Der blev boret hul igennem knoglen for at sætte protesen ned i. Ugen efter fik han meget morfin, både i pumpen og som piller. Han havde mange smerter.

Operationen tog næsten 8 timer og jeg sad på rigshospitalet og ventede hele tiden. Det var en lang dag.

Den 15juni 2007 skulle Kevin have kemoterapi nr. 2 , men den måtte udskydes indtil operationssåret var helet.

Det så ud til at gå fremad og Kevin fik lov til at tage hjem et par timer om dagen.  Men allerede at par dage senere var der et andet problem. Huden omkring knæet var dødt. Der skulle så en ny operation til.

Han begyndte også at få antibiotika i sit drop 3 gange daglig for at forbygge bakterier.

Han blev opereret anden gang den 26juni 2007. De fjernede det døde hud.  Han fik lagt en skinne på benet da han ikke måtte bøje benet i 5 dage og måtte ikke komme op. Heller ikke i en kørestol. Benet skulle holdes i så meget ro som muligt.

Nu troede vi så at det gik som det skulle og der blev planlagt en ny kemobehandling den 03juli 2007, men såret sprang op og endnu engang måtte kemoterapien udsættes. Der skulle en ny operation til. Denne gang skulle der transplanteres hud fra hans højre ben. Kevin er på nuværende tidspunkt godt træt af at være på hospitalet, og det tager hårdt på os alle sammen at se han blive mere og mere deprimeret. Den 04juli 2007 fik han testet sin nyrefunktion.

Den 09juli 2007 bliver han så opereret for 3 gang, men denne gang er det med lokalbedøvelse og det tager kun en halv time at transplantere huden.  Han skal blive i sengen i 5 dage og helst ligge stille med sit venstre ben.

Efter 5 dage (d. 14Juli 2007) så plastikkirurgen på såret og det var ikke godt. Den nye hud så ikke ud til at sætte sig fast. Det var endnu et slag i hovedet, og nu var Kevin så lang nede at han sagde ” Det her overlever jeg ikke. Kemoterapien bliver udsat hele tiden, Det ender med at canceren tager livet af mig inden jeg kommer ud herfra igen.” Vi bad om en samtale med overlægen på onkologisk afdeling, angående hvor længe det var klogt at vente med kemoterapi. Mandag d. 16juli 2007 så plastik kirurgen igen på såret og det var pludselig begyndt at hele og var blevet meget mindre. Det blev nu planlagt at Kevin skulle ha antibiotika til og med fredag d.20juli 2007 og skulle så overflyttes til onkologisk afdeling d.24 juli 2007 for at få nummer 2 kemoterapi. Den 18juli 2007 startede SAS ligaen og da Kevin er F.C.K. fan og meget gerne ville se den fodboldkamp den aften fik vi lov til at tage ham med hjem et par timer den aften og køre ham tilbage til Rigshospitalet inden kl. 22 samme aften. 

Onsdag den 25juli 2007 fik Kevin så sin anden kemoterapi behandling. Denne gang fik han ikke så meget ubehag ved det. Der var kun meget lidt kvalme, og ingen opkastninger. Han kunne både spise og drikke uden problemer. Fredag den 27juli 2007 kom han hjem og skulle ikke på hospitalet mere før den 31juli 2007 for at få taget blodprøver. I dagene efter kemoterapien var han dog meget træt og sov det meste af tiden, men det gik hurtig fremad. Om søndagen den 29juli 2007 begyndte han at klage over smerter i højre side af brystet, det var så endnu en bekymring.

Fredag den 17august 2007 fik Kevin sin tredje kemoterapi, også denne gang gik det fint. Han havde intet ubehag efter det, andet end han var meget træt i dagene efter.

Mandag den 27august 2007 blev han indkaldt til en scanning af hele kroppen, og fredag den 31 fik vi svar på den.

De havde set en spredning af hans cancer til både lever, lunger og hjertet. Nu var vi alle klar over hvad det førte til og havde den værste uge i vores liv. Torsdag den 6september 2007 blev han scannet igen og her kunne de ikke se nogen spredning på hans lever. Dagen efter fik vi besked fra lægen at der ikke var noget galt med hans lever, man hjerte og lunger fik vi intet at vide om. Torsdag den 6september 2007 fik han også undersøgt sit hjerte så de kunne se om det fungerede godt, fordi Kevin skulle igennem en anden kemoterapi behandling som kunne belaste hans hjerte. Denne prøve viste at hans hjerte fungerede helt fint.

Fredag den 7september 2007 startede de så den nye behandling som skulle vare over 3 dage. Det forløb fint udover Kevin blev igen meget træt. Han fik kun lidt kvalme men ikke mere end han kunne tage det med sine kvalme piller. Vi forventer nu en ny scanning om ca. 3-4 uger som så skal vise om den nye kemoterapi hjælper.

Mandag den 1oktober 2007 blev Kevin så indlagt igen. Han skulle dog først have noget blod da hans blodprocent var lidt lav. Han fik 2 portioner inden han fik kemoterapi. Den fik han først om tirsdagen den 2oktober 2007 og skulle have den over 3 dage igen. Denne kemoterapi forløb også fint udover trætheden. Da Kevin havde mange smerter i lysken og i venstre balle valgte lægen at sende ham til en scanning. Han kom til scanning fredag den 5oktober 2007. Lægen der scannede ham sagde at der ikke så ud til at være noget farligt i lysken, han kunne se noget væske i musklerne og væske i hans knæ der kunne tyde på en slem infektion.

Der kom også en fysioterapeut og gav Kevin nogle øvelser han skulle gøre.

Et par timer senere kom der en kvindelig læge som vi aldrig havde set før og sagde at det var foruroligende for det kunne tyde på at der var kræft i lysken og i knæet igen. Så var hele Kevins verden igen smadret. Alt dette sagde hun mens vi sad ude på gangen blandt andre patienter. Nu ville vi bare hjem.

Senere på aftenen talte jeg med en sygeplejerske som sagde at det var blevet påtalt til den pågældende læge at sådan gør de ikke på Rigshospitalet og vi stadig skulle tro på at det ”kun” er væske.

Kevin laver de øvelser han skulle men det gik galt. Han fik endnu stærkere smerter i lysken og kunne næsten ikke gå eller stå mere.

Onsdag den 10oktober 2007 skulle Kevin så ind igen og have taget blodprøver og til samtale hos ortopædkirurgen. Nu var jeg nødt til at være sikker på at det ikke var en taxa der kom for at hente ham, da han havde så mange smerter at det var nødvendigt han sad i kørestolen. Da vi kom til hospitalet blev han indlagt så de kunne få smertedækket ham. Blodprøven viste også at han igen havde lav blodprocent og de hvid blodlegemer var nede på 0,7. De skal ligge mellem 3 og 8. Han var indlagt i 5 dage og fik 6 portioner blod og en del antibiotika i drop. I disse dage var Kevins humør meget langt nede. Han er på dette tidspunkt meget træt af både hospitalet og smerter.  Han er hele tiden meget ked af det og græder meget.

Den 18oktober 2007 fik han så taget blodprøver igen og til en PET scanning. Blodprøverne høre vi ikke noget om så denne gang må de være fine. Scanningen får vi nok først svar på til næste indlæggelse den 26oktober 2007. Her skal han også have opereret et kateter ind så han ikke skal stikkes hele tiden, hans blodåre har det ikke så godt lige nu P.G.A. alle de stik han har fået.

Den 26oktober 2007 skulle Kevin indlægges. Han skal have svar på scanningen og indopereret et kateter.

Svaret på scanningen var ikke god. Den tumor han har i sin lunge er vokset, og der er kommet mere kræft i hans venstre ben. Efter denne besked fik han lov til at gå hjem, men skulle komme tilbage den 29oktober 2007 til en kemoterapi behandling. Der skulle prøves en anden slags kemoterapi som skulle vare over 5 dage.

Hans kateter blev først sat ind den 5november 2007, så ved den nye kemoterapi var lægerne nødt til at finde en åre de kunne bruge. Det lykkedes og Kevin fik kemoterapi i 5 dage.

Den 12november 2007 skulle der tages blodprøver, og det viste sig at hans blodprocent var for lav. Han skulle komme tilbage dagen efter og få 3 portioner blod.

Den 15november 2007 havde han fødselsdag. Han blev 25 år. Han fik det eneste han ønskede sig. En Playstation 3. Dagen efter skulle vi holde fødselsdag, men Kevin var for træt til gæster, men han fik sin flæskesteg, med brune kartofler.

Den 17november 2007 fik han besøg af sin søster fra Jylland. De havde en rigtig god dag sammen, og Kevin havde det godt indtil ved 16 tiden. Her begyndte han at klage over hovedpine. Hovedpinen tiltog ag han mistede brugen af højre side af kroppen. Der blev ringet 112. Da ambulancen kom, kunne Kevin svare, men han mistede bevidstheden i ambulancen. Han blev kørt til Herlev sygehus hvor de konstaterede at kræften havde bredt sig til hans hjerne og der var en stor hjerneblødning. De kunne ikke hjælpe ham mere.

Kevin døde den aften kl.2250 uden at komme til bevidsthed igen. Kun 2 dage efter sin 25 års fødselsdag.

Der var mange hos ham. Både familie og venner.

Han fik sit F.C.K tøj på og sin F.C.K dynebetræk over sig.

Den 24November 2007 blev han bisat fra Frederiksberg kirke.  Han skal være hos sin mormor og morfar på Frederiksberg Kirkegård. Vi valgte blå og hvide blomster der dækkede hele kisten. En hvid kiste og en blå urne da Kevin var F.C.K fan. Der stod et billede af Kevin ovenpå kisten, inde i kirken.

Kevin var en glad, humoristisk, hjælpsom, betænksom og kærlig ung mand med planer om fremtiden. Han havde planer om at uddanne sig til brandmand, og ville rejse rundt i Sydamerika i et års tid, men blev standset af sådan en frygtelig sygdom. Meget uretfærdigt.